Ture på egen hånd

Tenerife er en perle, der ligger i Atlanterhavet ud fra Afrikas kyst, og er en af De 7 Canariske Øer - og er, ligesom de øvrige øer, af vulkansk oprindelse. Den centrale del af øen – Las Canadas – ligger over 2.000 m over havets overflade, og midt i området ligger det mest markante vulkanbjerg, Teide, hvis højeste spids – Pico del Teide – når helt op i 3.718 meters højde. Tenerife er således suverænt den højeste af de 7 Canariske Øer, hvilket er med til at gøre Tenerife til noget helt specielt. Pico del Teide er tillige Spaniens højeste bjerg. Lige meget hvor man næsten befinder sig på øen, ja så "holder Teide øje med dig". Er man heldig, så er toppen dækket af sne - et flot syn.

De fleste gæster foretrækker Sydtenerife og da er man for det meste sikker på godt vejr. Sydsiden får betydelig mindre nedbør, da de ligger i læ for passatvindes regndannelse på nordsiden. Vegetationen er tørkepræget, ja næsten ørkenlignende. Klimaet er gennemgående lunt og ensartet. Øernes beliggenhed i Atlanterhavet med en forholdsvis kølig havstrøm fra nord stabiliserer klimaet med moderate temperaturer på trods af øernes geografiske placering langt mod syd ud for Sahara. 

Vi har efterhånden besøgt Tenerife 15 gange. I begyndelsen læste vi al litteratur vi kunne finde, men vi blev hurtigt skuffede. Mange af de bøger vi fandt, var en kopi af hinanden med de samme illustrationer, og måske oversat fra andre sprog. Vi lejer en bil i nogle dage og kører ud på egen hånd. Et godt kort og kendskab til et par spanske gloser, så er man rimelig godt kørende. Det er en helt anden oplevelse af Tenerife end de ture, som rejseselskaberne arrangere – og så er en lejet bil billigere end de arrangerede ture, især for en familie med et par børn. Vi vil med denne hjemmeside fortælle om vore oplevelser, som kun omtales ganske kort af andre medier – seværdigheder der ikke omtales af guiderne. Vi vil ønsker jer en rigtig god oplevelse på Tenerife. 

Vi Lejer bil hos MIKA, som du finder overfor Hotel Columbus på hjørnet op til Hotel Piramides.

Adressen er:
MIKA - Rent a Car
Santiago Puig
Centro Comercial Paraiso Royal 37 – Telefon: 922.752.04 04 -
Mobil: (+0034) 619.278.606
Priserne er fair og vi anbefaler at låne bil hos MIKA


© Copyright Jens Ove Nielsen & Helge Hougaard
Design og programmering af SimpelService.dk