Santa Cruz

Santa Cruz er den administrative hovedstad på Tenerife. Der er en enorm trafik, så find et centralt sted at parkere – måske ved havneområder og kirken Iglesia de la Concepcion – herfra er der ikke langt til indkøbsgaderne.

Besøg også det lokale marked. Gå over over floden ad broen Punta Serrador. Her kan købes alt fra frugt, kød, blomster, krydderier, fisk. I februar/marts måned kan man få en lille gul frugt, nippo. Den smager forfriskende og stenen kan hjemme i vinduet blive til en fin plante. Der er også mulighed for at købe safran, et krydderi, der i Europa er meget dyrt. Det fås i Danmark ofte som 1 gram til ca. dkr. 20,00. Men på markedet kan man købe Asafran (ægte canarisk) 2 poser a 40 gram til dkr. 40,00.

Santa Cruz er en spændende by med alt hvad der hører til en "hovedstad". Herfra er der også en livlig trafik til Gran Canaria ligesom de store turistdampere lægger til her.

Vil man til stranden, kør da langs havnen mod Andres.

Snart kommer man til Playa de la Teresitas. Sandet på denne strand er fyldt op med sand fra Sahara. Frister badet ikke, kør da videre mod Igueste. Vejen snor sig op ad bjerget – Igueste ligger i en lun dal, gå en tur til kirken.

Man er nu på Anaga-halvøen, noget af det ældste geologiske af Tenerife. Vejene snor sig og mange steder er der en storslået udsigt.


© Copyright Jens Ove Nielsen & Helge Hougaard
Design og programmering af SimpelService.dk