Pico del Teide

Overalt kigger vulkanen Pico del Teide os over skulderen. Nu er man kommet tæt på og kan se den knap 4 km. høje spids næsten røre himlen.

En svævebane løfter os på 8 min. de sidste 1200 meter næsten til toppen. Ved svævebanens start advares der mod at tage op hvis man har problemer med hjerte eller åndedræts. Tag advarslen alvorligt - luften er tynd ca. 2/3 af trykket ved havoverfladen og der er "koldt på toppen", så medbring varmt tøj. Er man ved almindeligt helbred kan man tage op uden problemer, men deroppe opdager man hurtigt, at man mister pusten ved selv den mindste anstrengelse. 

Det er ikke tilladt at kravle det sidste stykke op til selve krateret, da sliddet efterhånden blev for stort, men der er heller ikke noget "man lige gør" i den tynde luft.

Nyd den fantastiske panoramaudsigt til bl. a. Gran Canaria, La Gomera, den omgivende calderarand og ikke mindst de mange lavastømme ned ad kratersiderne. En særlig oplevelse er det at se ned i krateret Pico del Viejo (Den Gamle Spids), man kommer dertil ved følge stien til venstre når man kommer op med svævebanen.

Turen med svævebanen voksen koster i 2014 26 € (ca. 195 kr.). Ofte er der lang kø til svævebanen, så det er klogt at tage af sted fra morgenstunden. Bemærk også, at i dårligt vejr eller stærk blæst lukkes svævebanen.

Oppe på toppen fornemmer man at Teide er en vulkan, og hvor aktiviteten ligger underdrejet. Det er 100 år siden, der sidst var udbrud på Tenerife, og meget længere siden der har været udbrud i Pico del Teide, men lugten af svovl er umiskendelig. Fra Teide kan ofte man se, hvordan skyerne ligger tæt ved øens nordside medens sydsiden er skyfri.


© Copyright Jens Ove Nielsen & Helge Hougaard
Design og programmering af SimpelService.dk