Forlystelser

Mange turister vil gerne more sig om aftenen, og det er der også rig mulighed for. Der er som regel altid underholdning/dans om aftenen på det hotel, hvor man bor, og så er der ikke så lang vej til sengen, hvis man bliver træt.

Vil man opleve andet, så kan man også det. I byen er der adskillige tilbud i form af diskoteker, stand-up, tilbud med direkte TV fodboldtransmissioner, gøgl i alle afskygninger. Vil man bare sidde og nyde sin middag, så er der også mulighed for det. I forhold at restaurationspriser i Danmark er det billigt at spise ude på Tenerife – ca. halv pris.

En specialitet er "papas canarias", som er kartofler kogt med skræl i havvand. Det bevirker, at der lægger sig et lag af saltkrystaller udenpå kartoflerne. De serveres ofte med canarisk "mojo rojo" eller ”mojo verde”. Det er en rød  eller grøn krydret sovs.

En anden specialitet er "Paella" - en klassiker. Den tilberedes i en stor jerngryde med safran-ris, kylling, jomfruhummer , muslinger m.m. Den bestilles ofte efter et specielt menukort, men pas på, da det en præfabrikeret ret. Se efter på det ordinære menukort og Paella skulle findes der. Så er den "hjemmelavet" og smager bedre. Prisen er den samme. Drik en god flaske hvidvin til.

Maden varierer fra det lette til det bedre måltid. Ved frokosttid kan man udmærket blive mæt af en salattallerken af forskellig art eller en omelet (gerne spansk). Eller hvis man er på langtur, er det fordelagtig at spise medbragt/eller indkøbt frokost af brød, smør og pålæg. Når man så kommer "hjem" igen og klokken bliver ca. 2030 er man ved at være sulten og klar til et aftensmåltid med en god flaske vin. Senere på aftenen kan man så slutte af på altanen med lidt natmad og en flaske hvidvin eller en flaske spansk øl. Får man brug for en tandstik, så bed om en PALLILOS [balijos].

Husk at vandet indeholder andre bakterier end vort eget drikkevand og som regel er kloret. Man kan godt børste tænder, men køb drikkevand i supermarkederne i flasker eller i dunke. Det fås både med brus (con gas)og uden (sin gas). "con og sin" er samme begreber når man tanker benzin - med/uden bly.

Men husk når I kommer tilbage til hotellet og måske er i lidt godt humør: der er meget lydt og det er måske ikke alle gæster, der har lyst til at blive underholdt med jeres oplevelser.

Hvidvin er et stort begreb, nogle er for søde andre for tørre. Hvidvine som Esmeralda, Vina Sol og Raimat går man ikke galt i byen af.


© Copyright Jens Ove Nielsen & Helge Hougaard
Design og programmering af SimpelService.dk