Historie

De Canariske øer har været kendt gennem årtusinder. Mange kendte ekspeditioner har gjort holdt på øerne, bedst kendt er Columbus, der i 1492 drog ud og fandt Amerika.

Lord Nelson angreb Santa Cruz i 1797, men tabte slaget. Kanonen "El Tigre", der forårsagede at han mistede sin højre arm, kan stadig ses på militærmuseet i Santa Cruz.

Omkring 1960 begyndte turismen for alvor at gøre sig gældende. Udbygningen af turistfaciliteterne steg og er fortsat indtil i dag med uformindsket styrke. I syd er den tidligere fiskerby Los Cristianos en udbygget ferieby og så godt som sammenvokset med den nyetablerede Playa de las Americas, en hotelby med masser af aktivitet og liv (men ingen nævneværdige seværdigheder).

De canariske øer er under det spanske kongerige, men uden for EU og tillige frihandelsområde.

De oprindelige beboere, Guancherne, er uddøde men stammer måske fra Afrika. De boede i klippehuler og mange fund af redskaber m.m. kan ses på museer.

Desværre er Tenerife også ramt af en trang til at bygge hoteller og golfbaner. Man kan frygte, at øen vil blive et "nyt ældre Mallorca". Man er ved at bygge sig ihjel. Bl. a. syd for Los Christianos ved Ten Bel skyder nye byggerier op. Vi kan frygte det medfører en overkapacitet, som medfører mange tomme butikker, restauranter, hoteller som videre medfører et mistrøstigt miljø der holder turisterne borte osv. osv. – en negativ spiral.


© Copyright Jens Ove Nielsen & Helge Hougaard
Design og programmering af SimpelService.dk